Belföld

Börtönbe küldenének egy borsodi lelkészt

Minősített csalás miatt állít bíróság elé az Encsi Járási Ügyészség egy 45 éves borsodi lelkésznőt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az elkövető 2012 december végétől tavaly március közepéig egy borsodi kistelepülésen dolgozott lelkipásztorként.

2019. augusztusában megkereste az egyházközség képviselőjét, akitől azzal az indokkal, hogy saját vállalkozást szeretne beindítani, 3 millió forint kölcsönt vett fel, majd ismételten kért tőle további 2 és fél millió forintot.

2020. májustól augusztus végéig magánszemélyektől vett fel kölcsönöket olyanokra hivatkozva, hogy az életbiztosítását akarja a lejárat előtt felszabadítani, letéti jegyét szeretné kiváltani. De többször kért 500 ezer és tízmillió forint közötti összegeket a parókia tetőszerkezetének cseréjére és javítására.

Egyes sértettek esetében, rövid idő elteltével újabb milliós kölcsönöket kért egyházi célokra, de a kölcsönöket nem akarta, és nem is tudta visszafizetni.

Az elkövető összesen 46 millió forintot csalt ki az áldozataitól a hivatását felhasználva. Az ügyészség börtönbüntetést és közügyektől eltiltást kért a nőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik