Belföld

Tíz év fegyházat kértek az utcán bicikliző 11 éves kislányt molesztáló 70 éves férfire

24.hu
24.hu

Vádat emelt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség azzal a 70 éves férfival szemben, aki egy utcán bicikliző 11 éves kislányt molesztált tavaly ősszel Tiszaföldváron.

Nagy Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszakkal vádolt férfi teljes körű beismerő vallomást tett a vizsgálati szakban, és az ügyészség tíz év fegyházat kért rá arra az esetre, ha váddal egyező beismerő vallomást tesz az előkészítő ülésen.

A vádirat szerint a helyi férfi megállította a járdán bicikliző 11 éves kislányt, akit látásból ismert. A férfi látszólag ártatlan, barátságos beszélgetést kezdeményezett a gyerekkel, aki eközben leszállt a kerékpárjáról.

Miután felmérte, hogy az utca néptelen, váratlanul a kislány mögé lépett, bal kezével csípőjénél fogva magához húzta, majd szeméremsértően fogdosni kezdte.

A kislány hasztalan próbált ellenkezni és kiszabadulni erőfölényben lévő támadója fogásából. A férfi csak akkor engedte el a gyereket, amikor már attól tartott, hogy egy járókelő megláthatja, hogy mit tesz.

Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a férfit tiltsák el minden olyan foglalkozástól, amelynek kapcsán lehetősége nyílna arra, hogy kiskorúakkal kerüljön kapcsolatba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik