Belföld

Pénzbüntetést kaptak hernádnémetiben lövöldöző fivérek

police.hu
police.hu

Pénzbüntetésre ítélte büntetővégzésében a Miskolci Járásbíróság azt a felfegyverkezve és fegyveresen elkövetett garázdasággal vádolt taktaszadai testvérpárt, akik két évvel ezelőtt lövöldöztek a haragosuk házánál Hernádnémetiben.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint az egyik fivér egy közlekedési affér miatt veszett össze a sértettet. Ezt a konfliktust próbálták meg rendezni telefonon az esemény másnapján, de ismét szóváltásba kerültek.

A férfi ekkor a testvérével a vitapartnere hernádnémeti ingatlanához ment, ahova elvitték testvérük gázfegyverét, továbbá egy puskát, egy kést és egy vascsövet is.

police.hu

A helyszínre érve a fivérek trágár módon megöléssel fenyegetőztek. Az udvaron tartózkodó, majd az utcára kilépő ismerősük irányába először a pisztollyal, aztán a puskával adtak le számos lövést és vascsövet dobtak felé, majd sietősen távoztak a helyszínről, de útközben balesetet szenvedtek.

police.hu

A házigazda ekkor érte utol őket és a vita még itt is folytatódott. A testvérek ismét elővették fegyvereiket, amelyeket egy szomszédos ingatlan udvarára dobtak az időközben kiérkező rendőrök miatt.

A bíróság 360 ezres pénzbüntetésre ítélte az testvéreket társtettesként, felfegyverkezve és fegyveresen elkövetett garázdaság miatt. A büntetővégzés jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik