Belföld

Márki-Zay elfogadja Lázár meghívását, de nem fogja titokban tartani, ami elhangzik

Elfogadom Lázár János meghívását

– írja Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje a Facebookon. Lázár János korábban hívta Márki-Zayt munkamegbeszélésre, mert szerinte vége a vetélkedésnek, eljött az együttműködés ideje.

A győztesnek nemcsak joga, de felelőssége is, hogy a béke és az együttműködés irányába terelje a dolgokat.

– írta akkor Lázár, aki nem sajtónyilvános tárgyalást szeretett volna.

Akik ismernek tudják, hogy mindig nyitott voltam minden felkérésre. Lázár János a napokban először nyilvános Facebook posztban, majd emailben keresett meg és arra kért, hogy a nyilvánosság kizárásával, zárt ajtók mögött üljünk le egy munkamegbeszélésre.

 

Jómagam a transzparencia elkötelezett híve vagyok, ezért is hívtam korábban nyilvános vitára Lázár Jánost, aki akkor nem fogadta el a felkérésemet. Természetesen a lefolytatott tárgyalás kimeneteléről tájékoztatni fogom a hódmezővásárhelyieket és a nyilvánosságot, hiszen a választópolgároknak joguk van tudni, hogy milyen döntések születnek, és hogy nem a fejük felett, az ő kihagyásukkal születnek háttér-megállapodások.

 

Bízom benne, hogy Lázár János, ahogy ígérte, konstruktívan fog hozzáállni a felmerülő kérdésekhez és nem a meglévő árkokat kívánja továbbmélyíteni

– tette hozzá Márki-Zay a posztban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik