Belföld

Börtönbe küldenék a kilenc ügyfelét becsapó siófoki klímaszerelőt

Kilenc rendbeli, kisebb, illetve nagyobb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség összesen azzal a férfival szemben, aki klímaberendezések beszerzésének vagy beszerelésének ígéretével több mint egymillió forintot csalt ki az áldozataitól.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a harmincas éveiben járó férfi korábban vízvezeték-, központi fűtés-, valamint klímaszerelőként dolgozott egy épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó siófoki cégnél, melynek köszönhetően a környéken széles körű ismertségre tett szert.

Amikor a szakinak tavaly augusztustól kezdődően anyagi nehézségei adódtak, a korábbi ügyfelei ajánlására, vagy munkahelyi kapcsolataira tekintettel hozzá forduló személyeknek valótlanul azt állította, hogy kedvező áron tud klímát beszerezni, valamint beszerelni nekik, és tőlük előlegként 50  ezer és 300 ezer forint közötti összegeket, összesen 1 millió 253 ezer forintot vett át.

A férfi ilyen módszerrel közel egy éven keresztül összesen kilenc főt ejtett tévedésbe, mivel már az előleg átvételekor sem állt szándékában a klímaberendezések beszerzésével kapcsolatban intézkedni, illetve a vállalt munkát elvégezni. Az időközben folyamatosan érdeklődő áldozatainak mindenféle kifogásokat adott elő a késlekedésével kapcsolatban, végül elérhetetlenné vált számukra.

Az ügyészség letöltendő börtönt, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást kért a csalóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik