Belföld

Vallott a szerelmes nőktől 28 milliót lehúzó szélhámos

Getty Images (illusztráció)
Getty Images (illusztráció)

Vádat emeltek a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki csaknem 28 millió forintot csalt ki három nőtől 2015 szeptembere és 2018 augusztusa között.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi a vallomásában elismerte, hogy kölcsönt kért a nőktől, de állítása szerint nem annyit, amennyit ők állítanak. Elmondása szerint törlesztett is az adósságából a nőknek.

A főügyészség tájékoztatása szerint az 52 éves férfi az első esetben, 2015-ben jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte, amikor levelezés útján megismerkedett egy nővel, akivel szabadulása után össze is költözött Budapesten, a XX. kerületben. Kapcsolatuk alatt különféle ürüggyel – például autóvásárlásra, vállalkozás indításához – több részletben mintegy 20 millió forintot csalt ki a nőtől.

A nőnek nem volt ennyi pénze, ezért egy magánszemélytől kért kölcsön, amire fedezetként felkínálta saját lakását, amelyet emiatt később kénytelen volt értékesíteni. A férfi sürgős külföldi szívműtétre hivatkozna hetekig távol volt, majd 2016 novemberében elérhetetlenné vált.

A másik két nőt 2018-ban egy társkereső oldalon ismerte meg, ahol álnéven regisztrált, és magáról valótlan dolgokat állítva, a ténylegesnél kedvezőbb életkörülményeket színlelve a sértettek bizalmába férkőzött.

Egyiküktől súlyos betegségre és külföldi, életmentő műtétre hivatkozva hárommilliót, a másiktól ötmillió forintot csalt ki úgy, hogy magát jól menő, ingatlanberuházásokkal foglalkozó vállalkozónak adta ki, és felajánlotta az áldozatának, hogy segít neki a megtakarított pénzét befektetni. A férfi ezután mindkét esetben elérhetetlenné vált.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a többszörösen büntetett férfi ellen – aki más, tárgyában a jelenlegi üggyel azonos csalási ügy miatt jelenleg letartóztatásban van – jelentős, illetve nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat, és fegyházbüntetést kértek rá azzal, hogy feltételesen se bocsáthassák szabadon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik