Belföld

Rágyújtotta a házat az unokázó anyjára húsvétkor – letartóztatták

Getty Images
Getty Images

Letartóztatta a Nyíregyházi Járásbíróság azt a több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsított férfit, aki rágyújtotta a családtagjaira a házat húsvétkor.

A férfi vasárnap ittasan megjelent az édesanyja Szabolcs megyei lakásánál, ahol meggyújtotta a bejárati ajtó melletti függönyt és közben azt kiabálta, hogy rájuk gyújtja a házat. A tüzet észlelte a lakásban tartózkodó édesanyja és unokája, akik az időközben odaérkező ismerősük segítségével eloltották a tüzet.

A Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása szerint ezután a férfi visszament a házba és megpróbálta betörni annak a szobának az ajtaját, ahova az anyja és unokája bemenekült előle. Miközben a férfi továbbra is azt kiabálta, hogy megöli a szobában lévőket és rájuk gyújtja a házat, a másik szobában lévő bútorokat meg is gyújtotta.

Eközben az unoka a szobaablakon keresztül kimenekült a házból. Mivel az asszony megérezte a füst szagot, kinyitotta a szoba ajtaját. A gyanúsított ekkor egy késsel a kezében állt és szúró mozdulatot tett az anyja felé, aki azonban két kézzel meglökte a fiát és kimenekült a házból. A tüzet az időközben értesített tűzoltók eloltották.

Az ügyben a nyomozás még folyamatban van. Mivel a gyanúsítottat többször volt már büntetve, köztük hasonló jellegű bűncselekmény miatt is, sőt jelenleg is van vele szemben másik büntetőeljárás folyamatban, a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén újabb bűncselekményt követne el az anyja ellen.

Figyelemmel arra, hogy a férfit akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozóhatóság, fennáll a veszélye annak is, hogy elszökne, elrejtőzne a hatóságok elől vagy tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást. Mindezekre tekintettel a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyészség és a terhelt tudomásul vette a végzést, de a gyanúsított védője fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik