Belföld

Videón, ahogy összevernek és megtaposnak egy férfit Oroszlányban

Vádat emelt a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a fiatalkorú férfival és két felnőtt társával szemben, akik tavaly július 22 -én éjjel megvertek egy férfit Oroszlányban.

A Komárom Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a három elkövető közös italozás után elindult a szórakozóhelyről, és csatlakozott hozzájuk a negyedik férfi. Az elkövetők és sértett között szóváltás volt, ennek során a fiatalkorú férfi kissé eltávolodott és nekifutásból erőteljesen mellkason rúgta.

Amikor a megrúgott férfi elvesztette az egyensúlyát, a fiatal ököllel arcon ütötte. A két felnőtt férfi is bekapcsolódott a bántalmazásba. Egyikük hátulról ráugrott a férfire, aki emiatt a földre esett. A másik felnőtt pedig ököllel arcon vágta, majd a nyakánál fojtogatta. A fiatalkorú megtaposta és ököllel ütlegelte a földön fekvő áldozatukat.

A megvert férfinek nyolc napon belül gyógyuló arctáji sérülései keletkeztek, de a bántalmazás alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló csonttörés okozására.

Az ügyészség felfüggesztettet kért az elkövetőkre, azzal, hogy rendeljenek ki pártfogót melléjük, és kötelezzék őket arra, hogy tartsák magukat távol az áldozatuktól. Emellett fel kell venniük a kapcsolatot az állami foglalkoztatási szervvel, vagy a helyi önkormányzatnál közfoglalkoztatásra kell jelentkezniük, és csoportos foglalkozáson, illetve indulatkezelési tréningen is rész kellene venniük.

Olvasói sztorik