Belföld

Megfojtotta az élettársát egy XVII. kerületi férfi, mert felkeltette éjjel, azt állítja, rosszul fogta meg

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal az 52 éves férfival szemben, aki bő két évvel ezelőtt megfojtotta az élettársát, mert idegesítette, hogy a nő az éjszaka folyamán őt többször felébresztette.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi azt állította, hogy nem akarta megölni az élettársát, csak rosszul fogta meg, és nagyon sajnálja a történteket.

ugyeszseg.hu

A férfi élettársi kapcsolatban élt a nővel 2018-tól egy XVII. kerületi családi házban. Egy idő után azonban megromlott a kapcsolatuk, mert a férfi trágár hangnemben szidalmazta a nőt, és esetenként bántalmazta.

A nő rendszeresen szedett gyógyszereket. A tragédia estéjén nagyobb mennyiségű nyugtató hatású gyógyszert vett be, aminek hatására kábult állapotba került, ezért az éjszaka folyamán többször felébresztette a férfit, hogy megkérje, kísérje ki őt a mellékhelyiségbe.

A férfi egyre ingerültebb lett a felkeltései miatt, ezért, amikor a nő ismét felébresztette, akkor megragadta a nyakát és percekig leszorítva tartotta. Az asszony a helyszínen meghalt. A főügyészség letöltendő börtönt kért az emberöléssel vádolt férfire. A letartóztatásban lévő férfi akár 15 év börtönt is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik