Belföld

Meg akarta mutatni ittasan, hogyan kell vezetni, 18 embernek kellett elhagynia az otthonát

police.hu
police.hu

Ittas volt az a sofőr, aki tegnap éjszaka nekihajtott egy gyáli ház kerítésének és megrongálta az udvaron lévő gázcsapot. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ittas járművezetés és közveszélyokozás gyanúja miatt indított bünteteljárást a férfival szemben.

Az autós áttörte egy ház kerítését és nekiment az udvaron lévő gázcsapnak. Mivel meg kellett szüntetni a gázszivárgást, ezért párhuzamosan zajlottak a mentési munkálatok és 18 embernek kellett erre az időre elhagynia otthonát.

police.hu

A 40 éves helyi férfi az utasával közlekedett a Dankó Pista utca felől, amikor a Vecsési úti kereszteződésnél kisodródott és egy ház kerítését áttörve állt meg. Senki nem sérült meg. A láthatóan ittas férfit a helyszínen megszondáztatták, az eredmény pozitív lett. Előállították kettős mintavételre, majd kihallgatása következett.

police.hu

A férfi elismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. Elmondása szerint aznap este egy ismerősénél fröccsözött, majd hazafelé indult 21 éves barátjával. Utóbbinak friss a jogosítványa és mivel korábban többször lefulladt, meg akarta neki mutatni, hogyan is kell vezetni. A mutatvány azonban nem úgy sikerült, ahogyan szerette volna.

Elmondása szerint vezetés közben valamiről magyarázott utasának és későn észlelte, hogy elfogyott az utca, kanyarodni kellene. Kicsúszott és a fakapunak ütközött. Kijelentette: „hajlandó vagyok megtéríteni az okozott kárt, ha már ilyen hülye voltam”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik