Belföld

Márki-Zay elmondta, kinek adná parlamenti mandátumát

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Ez a gépezet, amit a Fidesz kiépített, egy baloldali jelölttel nem verhető

– vélekedett Márki-Zay Péter a választási eredményt illetően az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Arra a kérdésre, hogy ő miben hibázott, azt felelte: biztosan sok hibája volt, szerinte a kommunikációját egyszerűsíteni kellett volna, és bár igyekeztek mindent megtenni, hogy cáfolják a róla megjelent álhíreket, erre még nem volt meg a megfelelő módszer.

A hódmezővásárhelyi polgármester most elsősorban nem a pártokban látja a megoldást, hanem minden ellenzéki emberben, „a játékszabályokon kell változtatni, különben az eredmény sem fog változtatni”, vélekedett.

Márki-Zay korábban jelezte, hogy nem veszi át a parlamenti mandátumát, ezzel kapcsolatban jelezte a műsorban, hogy a hat párt döntése lesz a mandátum sorsa, de egyébként több javaslatot is tud tenni.

Szívesen javasolná Szél Bernadettet, aki veszített egyéniben a fideszes Menczer Tamással szemben, ugyanakkor jelezte, hogy az MSZP-nek most 10 mandátuma van, de a pártfinanszírozás szabályai alapján jobban járnának, ha 11-en lennének, így nekik is szívesen adna egy helyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik