Belföld

Akciófilmbe illő lopás zajlott le egy XIV. kerületi benzinkúton

Egy XIV. kerületi benzinkútnál állt meg tankolni egy pénzváltó-hálózat alkalmazottja 2022. április 5-én dél körül. Amikor bement, hogy fizessen, a távirányítóval akarta lezárni az autót, amiben körülbelül hetvenmillió forint értékű valutát és befektetési aranyat hagyott, írja beszámolójában a police.hu.

A sértett az ügyféltérből vette észre, hogy kocsija ajtaját valaki kinyitja, kiveszi táskáját, majd beugrik egy másik jármű hátsó ülésére. A sértett kirohant, hogy feltartóztassa a tolvajok kocsiját, de az elkövetőknek sikerült elhajtani.

A fővárosi rendőrök a bejelentést követően azonnal megkezdték az adatgyűjtést. A XIII. kerületben hamarosan meg is találták a bűncselekményhez használt külföldi rendszámú autót – üresen.

A további adatgyűjtés során azt állapították meg, hogy a tettesek egy feltehetően szintén lopott rendszámú másik kocsival Ausztria felé próbálhatják elhagyni az országot, ezért értesítették a megyei rendőri szerveket.

A jelzés alapján a keresett járművet, benne két grúz állampolgárságú férfival a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai aznap este 7 óra után az M1-es autópálya Arrabona pihenőhelyén tartóztatták fel.

A jármű átkutatásakor megtaláltak mintegy 40 millió forintnyi valutát, az ellopott arany jelentős részét, valamint egy gépkocsik távirányítású zárását blokkoló készüléket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki, és vette őrizetbe a két külföldit, akik nem tettek érdemi vallomást. A bíróság azóta elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A fővárosi nyomozók továbbra is keresik a harmadik elkövetőt, valamint az ellopott pénz és arany még hiányzó részét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik