Belföld

Bencsik Gábor szerint az állami média reakciója a Rákosi-korszakot idézi

Hír TV / Youtube
Hír TV / Youtube
Szerinte a hirado.hu ismeretlen szerzőjének cikke tele van hazugságokkal.

„Bencsiket utolérte a baloldali hisztéria” – írta a hirado.hu arra reagálva, hogy a kormánypárti újságíró Facebook-oldalán jelezte, a jobboldalon is mindenki tudja, a köztelevízió politikai elfogultsága tarthatatlan. Bencsik Gábor bejegyzése után kapott hideget-meleget. Azt Stumpf András, a Válasz Online munkatársa szúrta ki, hogy Orbán Gáspár, a kormányfő fia ahhoz, egy szívecskét tett.

A hirado.hu-ként jegyzett írás szerint az MTVA-val ellentétben Bencsik Gábor az, aki hírből sem ismeri a kiegyensúlyozottságot, mert „álláspontja újságírói pályafutása alatt a saját érdekeinek megfelelően többször is változott”.

A Magyar Krónika főmunkatársa, a Hír TV sajtóklubjának rendszeres szereplője beleállt a vitába.

Facebook-oldalán most azt írta, a hirado.hu ismeretlen szerzőjének cikke hazugságokkal, csúsztatásokkal van tele. Bencsik Gábor jelezte, nem ér annyit az egész, hogy tételesen cáfolja a sok ostobaságot. Ugyanakkor még nagyobbat ütött az állami médián, amikor a Rákosi-korszakot, a személyi kultuszt kifigurázó filmből, Bacsó Péter A tanú című szatírájából idézett egy részletet.

Jelentem, nem értem. Ez egy komoly névtelen feljelentés volt… géppel írva.

Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András egyébként kedden szintén úgy vélte, érdemes lenne a közmédia kiegyensúlyozottságán változtatni.

Kiemelt kép: A Hír Tv Sajtóklubjában Bencsik Gábor (jobbról a második).   

Ajánlott videó

Olvasói sztorik