Belföld

15 évet kapott a 11 éves lányt molesztáló nevelőapa

A tési férfi éveken át szexuális cselekményekre kényszerítette a kislányt.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a nevelt lányát éveken át szexuálisan zaklató, nevelt fiát és élettársát bántalmazó férfi büntetésének helybenhagyását. 2014 áprilisától egy tési ingatlanban közösen nevelték a nő 2003 szeptemberében született lányát és 2007 márciusában született fiát.

A nevelőapa 2015 nyarától kezdve visszaélt a kislány kiszolgáltatott helyzetével. Erőszakkal, fenyegetéssel kényszerítette szexuális cselekményekre.

Az ittas vádlott 2019 októberében a lakásban tört- zúzott, a kisfiút az ágyra lökte, kezénél, lábánál fogva földre rántotta, feje felé ütött, kicsavarta kezét. A férfi magatartása súlyosan veszélyeztette a gyermekek érzelmi, erkölcsi fejlődését.

A Veszprémi Törvényszék a férfit 12. életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak és további 11 rendbeli bűncselekmény miatt 15 év fegyházra ítélte. Eltiltotta 10 évre a közügyektől és minden olyan foglalkozástól, amely keretében 18. életévét be nem töltött nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

A Győri Ítélőtábla április 12-én kihirdetett ítéletében a fellebbviteli főügyészség álláspontjával egyetértett. A férfi büntetését helybenhagyta, megállapította, hogy a foglalkozástól eltiltás végleges hatályú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik