Belföld

Igalon fogták el a német szexuális ragadozót

A pedofil kiadatásáról később döntenek a magyar hatóságok.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a police.hu oldalon közölte, hogy a külföldi hatóságoktól befutó értesítés után, egy héten belül elfogták a Magyarországon rejtőzködő német pedofilt.

A német rendőrség két rendbeli, gyermek sérelmére elkövetett szexuális erőszak és 26 rendbeli szexuális kényszerítés miatt kereste. 

Az elítélt a rábízott gyermeket még 1992 és 1999 között folyamatosan zaklatta, szexuálisan bántalmazta. A bíróság jogerősen elítélte, de a férfi a börtönbüntetését nem kezdte meg, a hatóságok számára elérhetetlenné vált. Európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A külföldi célkörözési nyomozók április elsején az ENFAST (Célkörözési Egységes Európai Hálózata) magyar egységét, a KR NNI munkatársait kérték fel, hogy a feltehetően Magyarországon bujkáló elítéltet megtalálják, elfogják.

A nyomozó iroda fejvadászai a Somogy megyei Igalon találták meg a német pedofilt, akit április 8-án a kaposvári és az igali rendőrök segítségével egy közös akcióban elfogták, őrizetbe vettek. A férfi kiadatásáról később döntenek a magyar hatóságok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik