Belföld

Menekülés közben fennakadt a vasúti töltésen

police.hu
police.hu

Egy idén februári eset lezáráshoz érkeztek a gyöngyösi nyomozók. A Gyöngyösi Rendőrkapitányság egyik körzeti megbízottja még 2022. február 9-én 16 órakor ellenőrizni akart egy személygépkocsit Gyöngyösön a Bajcsy-Zsilinszky úton. A sofőr azonban nem tett eleget a rendőri felszólításnak, hanem a várost elhagyva – közben több közlekedési szabályt megsértve – egy mezőgazdasági területre hajtott a kocsival, ám végül elakadt egy vasúti töltésnél.

Az igazoltatáskor kiderült róla, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint az általa vezetett jármű rendszáma egy másik autóhoz tartozik.

A körzeti megbízott és a helyszínre kiérkező járőrök a 33 éves férfit és 27 éves női utasát előállították a városi rendőrkapitányságra, ahol a velük szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív értéket mutatott, ezért mindkettőjüket kihallgatták kábítószer birtoklása vétség miatt. Továbbá a gyöngyösi férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűncselekmény miatt is büntetőeljárás indult, és őrizetbe vették engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt.

A police.hu tudósítása szerint a nyomozó hatóság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat a napokban megküldte az ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik