Belföld

Felhozták a Kossuth-barlangban eltűnt búvár holttestét

MTI / Terrorelhárítási Központ
MTI / Terrorelhárítási Központ

Felszínre hozták a jósvafői Kossuth-barlangban elhunyt búvár holttestét – írta közleményében a  Terrorelhárítási Központ (TEK) kiemelve, hogy “a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött”.

A jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt a TEK beszámolója szerint. Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mint ismert, Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt. Kedden találtak rá a holttestére, öt napba telt, míg sikerült azt a felszínre hozniuk.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közleményük szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik