Belföld

Moszkvában fogták el a fegyveres budapesti sorozatrablót

police.hu
police.hu

Moszkvában fogták el az orosz rendőrök azt a Cs. Marcellt, akit azzal gyanúsítanak, hogy öt évvel ezelőtt három üzletet is kirabolt Budapesten.

A BRFK tájékoztatása szerint a fiatal férfi először 2017. február 19-én ment be egy újbudai dohányboltba, ahol egy gáz- és riasztófegyverrel megfenyegette az alkalmazottat és pénzt követelt tőle. Végül 687 ezer forinttal menekült el.

Egy hónappal később egy újbudai dohányboltból rabolt: itt is fegyverrel fenyegette meg az eladót, és végül 140 ezerrel távozott. A következő hónapban újra lecsapott. Ekkor a II. kerületi ékszerboltba ment be azzal a szöveggel, hogy a nyakláncán lévő zárat szeretné megjavíttatni.

Miközben az eladónő megnézte a láncot, a férfi elővette a fegyverét, és pénzt követelt, majd átugrott a pulton, és dulakodni kezdett az eladónővel, aki könnyebben megsérült. Miközben az eladót a földre kényszerítette, a kasszából több mint 700 ezer forintot vett ki, és elmenekült a helyszínről.

A fővárosi nyomozók rövid időn belül azonosították az elkövetőt, és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki az akkor 25 éves Cs. Marcell ellen, mert a nyomozás során kiderült, hogy a férfi az utolsó rablás utáni nap a feleségével együtt fizetés nélkül, sietve távozott a kerületben lévő egyik szállodából, és Moszkvába menekültek a hatóságok elől.

A rablássorozat feltételezett elkövetőjét végül a nemzetközi elfogatóparancs alapján tavaly szeptemberben fogták el az orosz rendőrök Moszkvában.

Cs. Marcellt a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársai repülővel hozták haza pár nappal ezelőtt Magyarországra, ahol átadták a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály és a Rablási Osztály nyomozóinak.

A háromrendbeli rablás miatt őrizetbe vett Cs. Marcell nem tett vallomást a gyanúsítotti kihallgatása során. A fővárosi nyomozók kezdeményezték a letartóztatását.

Frissítünk!

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett a  Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség indítványával és szökés, elrejtőzés veszélye miatt letartóztatta a több rendbeli fegyveres rablással gyanúsítható 29 éves férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik