Belföld

Kövér László: A Jóistentől kapta a Fidesz az újabb kétharmadot

Komka Péter / MTI
Komka Péter / MTI
A fideszes házelnök szerint a Jóistennek most Európát kellene megszánnia.

Kövér László a Mandinernek azt mondja, olyan veszélyes időket élünk, amikor a Fidesz negyedik kétharmada mindenképpen jót fog tenni az országnak. Felsorolja a kihívásokat, amelyeket csak tetéz az orosz–ukrán háború, a keresztény kultúrát érő totalitárius támadás.

Ha ebben a többszörösen összetett, a káosz felé tartó helyzetben az az ellenzék – amely maga is egy az egyben ennek a káosznak a leképeződése – kapta volna meg a felhatalmazást a kormányzásra,

abba hamar, egyszer és mindenkorra tönkrement volna az ország.

Kövér László szerint voltak ugyan előjelei, de ekkora Fidesz-győzelemmel nem számoltak, ahogy az ellenzék sem. A Fidesznek nagyot kellett nyernie, egyébként az ellenzék kétségbe vonta volna a választás tisztaságát, az új kormány legitimitását.

A Jóisten ehhez még hozzátett egy kicsit, így újra kétharmaddal nyertünk, sőt több szavazatot szereztünk, mint 2010-ben, amikor először kaptunk alkotmányozó felhatalmazást.

Kapcsolódó
Csókay András szerint a Szentlélek segítette a Fideszt
A professzor a választás fontos tanulságának nevezi, hogy a budapesti közhangulat teljesen eltért az országostól.

Kövér László szerint az ellenzék jellemtelen, hiszen a vereség után úgynevezett szövetségesei (Gyurcsány Ferencet és Jakab Pétert emeli ki) Márki-Zay Péterre tolják a kudarc felelősségét, miközben az ellenzék kényszerhelyzetben volt, hiszen már őszre világos lett, hogy sem Karácsony Gergelynek, sem Dobrev Klárának nincs sok esélye Orbán Viktor ellen.

Nem állítja, hogy nem lehetett volna jobban kormányozni az elmúlt 12 évben, még benne is maradt hiányérzet, de ami képességeikből tellett, azt kihozták magukból, amit – szerinte – az is bizonyít, hogy a Fidesz–KDNP eltávolítása a hatalomból különféle formális vagy éppen háttérhatalmak számára fontossá vált.

Szerinte

az ellenzék mindent elrontott, amit el lehetett rontani.

Sorolja:

  • nem volt programja,
  • a gyűlölet áradt minden megnyilatkozásából,
  • mérhetetlenül lebecsülte az embereket,
  • polgárháborús pszichózisba próbálta hajszolni a társadalmat,
  • elgyurcsányosodott.

A Jóistennek már az EU-val van dolga

Szerinte hiba volt aberrációnak nevezni a gyermekvédelmi törvényről szóló népszavazást, mert

a jelek szerint az már túlmegy a Jóisten humorérzékén. Na, így született meg a kétharmad!

A gyermekvédelmi népszavazás ugyan érvénytelen lett, de mivel minden más eszköz a kormányzat kezében van, úgy gondolja,

nem kell félni attól, hogy a genderőrület bejut az oktatási-nevelési intézményekbe.

A társadalom végletes politikai megosztottságáért az ellenzéket teszi felelőssé, mivel ők

nem fogadják el, hogy a politika valódi értelmét a nemzeti közösség fenntartása és erősítése jelenti.

Eltűnt a baloldal nemzeti-népi szárnya, ma a baloldal képviselői

mintha egyfajta szellemi világproletariátus részét képeznék, akiknek se Istenük, se hazájuk, se kötődésük, se családjuk, sőt már nemük sincsen. (…)

Szkeptikus azzal kapcsolatban, van-e lehetőség az olykor a gyűlöletig menő szembenállás, a hideg polgárháború feloldására, de nem ezt tartja az ország előtt álló legnagyobb kihívásnak, hanem az európai politikát.Azzal nem áltatja magát, hogy az elmebajig vitt politikai nyomásgyakorlás hirtelen megszűnhet, de az orosz–ukrán háború miatt nagy veszélynek tartja, hogy új vasfüggöny ereszkedik majd le Európában.

Meggyőződése, hogy Oroszország noha Közép-Európához képest is eltérő kultúrát képvisel, része a keresztény Európának, amely ezért mindenféle szempontból gyengülni fog, és csökken a dinamikus fejlődés esélye. Szerinte Magyarország ezt kicsiben már átélte a balkáni háború idején, déli városaink gazdasági megrekedéséhez hozzájárult, hogy a Balkán leszakadt Európáról.

Ez a jelenség ismétlődhet meg, hacsak a Jóisten meg nem szánja Európát, és a jelenlegi beszűkült gondolkodású, tehetségtelen és háttérhatalmak hálózataiba korrumpált garnitúra helyett nem küld egy szélesebb látókörű és tisztességesebb politikai elitet az unióba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik