Belföld

Nem volt meg a nyolc általánosa, hamis bizonyítvánnyal akart jogsihoz jutni

Közérdekű munkára ítélte a Lenti járásbíróság azt a férfit, aki hamis általános iskolai bizonyítvánnyal jelentkezett egy gépjárművezetői tanfolyamra.

A Zalaegerszegi Törvényszék tájékoztatása szerint a vádlott  6-7 évvel ezelőtt átadta egy ismeretlen személynek az első hat osztály elvégzését igazoló általános iskolai bizonyítványát, aki kitöltötte a 6. osztály elvégzését igazoló lapja utáni üres oldalt a 7-8. osztály végzését igazoló adatokkal, valamint ellátta egy Vas megyei szakképző iskola pecsétjével.

A férfi azonban a középfokú oktatási intézménnyel soha nem állt tanulói jogviszonyban, s ilyen végzettséget más intézményben sem szerzett.

A terhelt tavaly augusztusban egy „B” kategóriás gépjárművezetői tanfolyamra jelentkezett. A formanyomtatványt úgy töltötte ki, mintha rendelkezne a jelentkezéshez szükséges alapfokú iskolai végzettséggel, és a hamis bizonyítvány másolatát átadta az autósiskolának.

Az ellenőrzés során fény derült annak hamisított voltára, s a vizsgaközpont feljelentette a férfit. A bíróság 150 óra közérdekű munkára ítélte a férfit közokirat-hamisítás miatt. A büntetővégzés jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik