Belföld

Hagyta kihűlni a nagymamáját, gondatlan emberöléssel vádolják

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt állítja bíróság elé a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség azt a férfit, akinek a gondatlansága miatt kihűlt és életét vesztette a vele élő nagymamája.

A vádirat szerint a férfi és a nagyanyja évek óta nehéz anyagi körülmények között élt a kisvárosban. Az ügyészség tájékoztatása szerint a helyi önkormányzat rendszeresen segítette őket, azonban ennek ellenére sokszor huzamosabb ideig télen sem gyújtottak be, volt, hogy napokig nem ettek, és orvosi segítséget sem kértek.

Az asszony állapota 2020 február közepén megromlott, nem tudta önállóan ellátni magát és nem evett, nem ivott. A férfi a korábbi évek hasonló eseteiből kiindulva nem gyújtott be, nem kért segítséget a nagymamája ápolásához és maga sem gondoskodott róla.

A férfi abban bízott, hogy a rokona jobban lesz, és az egészségi állapota is javulni fog. Orvosi segítséget csak négy nap múlva, többszöri felszólításra hívott, amikor a nagymama egészségi állapota a megindult kihűléssel együtt már visszafordíthatatlanná vált. Az idős asszony a kórházba szállítást követő napon meghalt. Az 1-2 nappal korábban érkező segítség megmentette volna az életét.

A főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a férfi ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik