Belföld

Ájultra vert egy férfit villamosmegállóban, mert ránézett, hat évet ülhet

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Hat év börtönre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a hajléktalan férfit, aki eszméletlenre vert egy férfit az Oktogonnál lévő villamosmegállóban azért, mert az ránézett.

A fiatalember két évvel ezelőtt a Nyugati téri aluljáróban tartózkodott a hajléktalan cimboráival. Nem sokkal később azonban felszállt a villamosra és lement vele az Oktogonig. Amikor leszállt a villamosról, akkor minden előzmény nélkül belekötött egy villamosra várakozó másik férfiba.

A vádirat szerint a fiatal azt tette szóvá neki, hogy ránézett, majd ezzel egyidejűleg rátámadt a férfira, és ököllel többször is nagy erővel fejen ütötte. A bántalmazás következtében a férfi összeesett és elvesztette az eszméletét.

A 22 éves útonálló még ekkor sem hagyott fel a bántalmazással, ököllen nagy erővel még többször megütötte és megrúgta a földön magatehetetlenül fekvő férfit az arcán és a testén.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a megvert férfi nyolc napon belül és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket is szenvedett, amelyek közül az egyik közvetett életveszélyt idézett elő nála. A bíróság a büntetés kiszabásakor csekély mértékben enyhítő körülményként értékelte az időmúlást, míg súlyosító körülményként vette figyelembe az elkövető büntetett előéletét és azt, hogy cselekményét két felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője három nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozatra

Ajánlott videó

Olvasói sztorik