Belföld

Milliókkal akarta megkenni a főorvost egy nő, hogy balesetnek állítsa be az apja halálát

Getty images
Getty images

Vádat emelt a Heves Megyei Főügyészség egy 55 éves nővel szemben, aki meg akart vesztegetni egy főorvost azért, hogy hamis orvosi iratokat állítson ki a hozzátartozója halála után, hogy közel húszmilliós balesetbiztosítási összeghez jusson.

A borsodi nő az édesapja kezelése miatt került kapcsolatba az egri kórházzal, ahol idős felmenője két évvel ezelőtt betegségben meghalt. Az elhunyt rendelkezett egy évekkel azelőtt megkötött balesetbiztosítással, amely azt tartalmazta, hogy a lányát mintegy húszmillió forint illeti meg, ha a rendelkező balesetben hal meg.

A főügyészség tájékoztatása szerint a nő a biztosítási összeg jogosulatlan megszerzése érdekében szánta el magát a bűncselekmény elkövetésére, néhány nappal a haláleset után vette fel telefonon a kapcsolatot az apját ápoló kórházi osztály vezetőjével. A főorvos ekkor korrekt tájékoztatást adott a számára arról, hogy a beteg elhunytában baleseti tényezők nem játszottak szerepet, mint azt az összes kezelési dokumentum és a halottvizsgálati bizonyítvány is igazolja.

A nő végül felajánlotta, hogy hajlandó kétmillió forintot fizetni a szóban forgó orvosi iratok meghamisításáért. Ezt a főorvos határozottan visszautasította, de így sem tudta távol tartani magától az asszonyt, aki rövidesen személyesen jelent meg az irodájában azért, hogy immár négymillió forintot ígérjen – ezúttal is hiába – a hamis adattartalommal kiállított közokiratokért.

A Heves Megyei Főügyészség a nőt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettével, valamint közokirat-hamisítás előkészületének vétségével vádolja. A főügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kért a nőre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik