Belföld

Börtönbe mennek a kocsit felgyújtó disznótolvajok

Getty images
Getty images

Letöltendő börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Komáromi Járásbíróság azt a két többszörösen büntetett előéletű, különös visszaeső férfit, akik előbb egy Komárom közeli sertéstelepről loptak, majd felgyújtottak egy kocsit, miután nem tudták beindítani.

A két férfi 2020 júliusában egy 120 kilós disznót, és öt darab 20 kilós választási malacot, gázpalackot, perzselőt, talicskát, akkumulátort lopott el összesen 202 ezer forint értékben. Az ellopott dolgokat az elsőrendű vádlott ácsi ingatlanába szállították.

A  disznót levágták, a feldolgozott húst pedig közösen felhasználták. A gázpalackot, a perzselőt és az akkumulátort az elkövetők néhány nappal később visszavitték a tulajnak, valamint 50 ezres kártérítést is fizettek neki, így az okozott kárból  78 ezer forint megtérült.

A két férfi a következő hónapban egy szarvasmarhatelephez vezető úton felfigyelt egy nyitva hagyott gépkocsira. Egyikük megpróbálta beindítani, hogy ellopják, azonban ez nem sikerült. Ezt követően egy közelben lévő bokros-fás területre tolták a kocsit és ott felgyújtották azért, hogy a nyomokat eltüntessék.

A bíróság az egyik férfit 2 év börtönre, 2 év közügyektől eltiltásra, 1 év járművezetéstől eltiltásra, és 62 ezres vagyonelkobzásra, a másik férfit pedig  1 év 2 hónap börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, és ugyancsak 62 ezres vagyonelkobzásra ítélte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik