Belföld

Késsel követelt lakbért az élettársától, szerinte ingyen lakott a lakásban

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás kísérlete, kapcsolati erőszak és kábítószer birtoklás miatt vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azzal a kiskunhalasi férfival szemben, aki késsel követelt lakbért az élettársától.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az elkövető 2020 óta alkohol és kábítószer befolyása alatt többször is bántalmazta a több évtizede vele élő élettársát, továbbá nyakához kést szegezve életveszélyesen meg is fenyegette, hogy megöli, ha nem fizet lakáshasználati díjat.

A férfi rendszeresen fogyasztott dizájner drogot és alkoholt, amelyek hatására agresszívvá vált. Ilyenkor trágárul becsmérelte, szidalmazta és többször bántalmazta a párját, aki nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. Amikor 2020 decemberében egy családi összejövetelen az ittas és kötekedő férfit viselkedése miatt a nő számon kérte, akkor ütlegelni kezdte és a hajánál fogva rángatta.

2020 májusában a férfi amfetamint fogyasztott, majd egy betonvassal a végtagjain és a fején, egy kődarabbal pedig többször is megütötte az élettársa lábszárát, majd egy konyhakést szorított a nyakához, és pénzt követelt tőle arra hivatkozva, hogy  megítélése szerint a párja „ingyen él” a lakásában.

Az ököllel történő bántalmazások tavaly októbertől heti rendszerességűvé váltak. Két esetben a férfi ismételten életveszélyesen megfenyegette a nőt, és 300 ezret követelt tőle, kilátásba helyezve a megölését, ha nem fizet. A vagyontalan nő nem tudott eleget tenni a követelésnek.

Az ügyészség börtönbüntetést kért a letartóztatásban lévő férfire felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás kísérlete, kapcsolati erőszak és kábítószer birtoklás miatt azzal, hogy feltételes kedvezménnyel sem szabadulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik