Belföld

Hat évet kapott az exét és annak új barátját üvegdarabokkal összevagdaló férfi

Jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a békéscsabai L. Z.-t , aki 2020. április 2-án éjszaka otthonában rátört korábbi élettársára, és üvegdarabokkal összevagdalta a nőt és az új barátját.

A bűncselekmény másik elkövetője még az elsőfokú eljárás során, az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a törvényszék elkülönítette az ügyét. A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés kísérletében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a férfit.

A terhelt és élettársa kapcsolata 2019-ben szakadt meg, amit a korábban többször büntetett férfi nem tudott elfogadni. Többször megfenyegette a nőt, a bíróság kétszer távoltartást is elrendelt az erőszakos férfival szemben. A nőnek időközben új párkapcsolata lett, de ezt igyekezett titkolni a vádlott elől, mert tartott tőle.

A férfi 2020 tavaszán értesült az új kapcsolatról, és ezért elhatározta, bosszút áll a nőn és új barátján. Április 2-án éjfél után a vádlott és unokatestvére betört a nő békéscsabai otthonába, és rárontott a hálószobában pihenő párra. A két támadó ütni-verni és rugdosni kezdte a nő barátját, majd a segítségére siető asszonyt.

A bántalmazás során betört a bejárati ajtó ablaka, a támadók az üvegdarabokat magukhoz véve a pár mindkét tagját fején, felsőtestén és karján is megvágták. A nő kiabálva kérte a támadókat, hagyják abba bántalmazásukat, amelynek az asszony korábbi kapcsolatából született két gyermeke is tanúja volt.

A támadók magukra hagyták a vérző sérülteket, majd távozás közben a kezük ügyébe kerülő téglákkal betörték a sértettek autóinak szélvédőjét. A sérült nő segítséget tudott hívni, így viszonylag gyorsan szakszerű orvosi ellátást kaptak. A férfit ért vágások, amelyek közül az egyik a nyakát sebesítette meg, akár életveszélyesek is lehettek volna.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletének a vádlott büntetésére vonatkozó részét. Joó Attila tanácsvezető bíró az indoklás során kifejtette, az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetés – különös tekintettel arra, hogy a vádlott a bűncselekményt korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próbaideje, valamint újabb büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik