Belföld

Szóvá tette, hogy túl hangos a zene a 60 fős családi bulin, átment a fél vendégsereg

Getty Images
Getty Images

Megverte a szomszédját egy Jászapátiban élő család, mert szóvá tette, hogy túl hangos a zene. A fiatalkorúak büntetőügyeiért felelős Szolnoki Járási Ügyészség erőszakkal, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé a 17 éves fiút és a szüleit.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a terheltek a vendégeik kíséretében benyomultak szomszédjuk udvarára, és megverték a férfit, mert azt kérte, hogy halkabban ünnepeljenek.

A 17 éves férfi és a családja egy hatvan fős családi rendezvényt tartott, ahol egy ötfős zenekar szolgáltatta a zenét. A szomszédban lakó férfi este hétkor megelégelte a hangos zeneszót, és bejelentést tett amiatt a helyi rendőrőrsön. A férfi épp hazafelé tartott az őrsről, amikor az utcán szembe találta magát a fiatalkorúval és szüleivel, akikkel azonnal szóváltásba keveredett a hangos ünneplés miatt.

A kamasz apja megfenyegette a szomszéd férfit, hogy rágyújtja a házat és megöli, majd ököllel leütötte. Ekkor fia és néhány vendég is megütötte, megrugdosta a földön fekvő férfit, aki négykézláb mászva jutott el háza kiskapujáig és bemenekült a portájára.

Szomszédjai azonban legalább harminc – utólag személy szerint be nem azonosítható – vendég kíséretében utána eredtek, és a kerítésen átmászva, a nagykaput leemelve, behatoltak a férfi házának udvarára, ahol összerugdosták, és ököllel, illetőleg különféle eszközökkel összeverték. A 17 éves fiú anyja például egy műanyag virágtartóval csapott az arcába, míg élettársa egy féltéglával verte fejbe a férfit, majd vendégeikkel együtt visszatértek házuk udvarára.

A megvert férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett fogházat kért a kamaszra, míg a szüleire letöltendő börtönbüntetést indítványozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik