A következő élő közvetítés része Tarolt a Fidesz a legszegényebb településeken, Putyin is gratulált Orbánnak

Navracsics szerint a Jobbik úgy árulta el a szavazóit, ahogy a szocialisták tették 2006-ban

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Magyar Nemzetnek nyilatkozott a  Veszprém megyei 3-as számú választókerületben győzedelmeskedő Navracsics Tibor, érthető mód elégedetten.

A fideszes képviselő a kampányban korábban úgy fogalmazott,  hogy a győzelemhez bizonyosan szüksége lesz a nem fideszes szavazók voksaira is, az eredmények pedig azt mutatják, hogy a szavazatok több mint felét sikerült végül besöpörnie.

Ez alapján sikerült megszólítani azokat is, akik nem számítanak a Fidesz törzsszavazóinak, illetve a nem fideszes szavazókat is

– vonta le a tanulságot, kiemelve, hogy mind a saját, mind a pártja eredményei túlszárnyalták a várakozásait.

Az országos kampányról szólva elmondta, a szomszédban kirobbant háború fordulópontnak számított, de hasonló kulcstényezőként említette a Jobbik ténykedését: Navracsics szerint Jakab Péter pártja ugyanúgy elárulta a támogatói bázisát, ahogy azt 2006-ban a szocialisták tették.

A Jobbik összecsuklása és a Mi Hazánk bekerülése a parlamentbe pontosan mutatja azt az identitásválságot, ami a radikális jobboldalon van, ezzel párhuzamosan pedig folytatódott a baloldal több mint tizenöt éve tartó identitásválsága is

– foglalta össze, szerinte mi gyengítette az ellenzék vonzerejét.

Végül megemlítette azt is, hogy a választókerületi ellenfele, az ellenzéki Rig Lajos vasárnap este felhívta, gratulált neki, és felajánlotta az együttműködését.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik