A következő élő közvetítés része Tarolt a Fidesz a legszegényebb településeken, Putyin is gratulált Orbánnak

Az MSZP társelnöke szerint a DK és a Jobbik szorosabb együttműködése a Fidesznek kedvezett

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Szintén a Facebookon jelentkezett Tóth Bertalan egy videóval, melyben arról beszél, hogy döbbenetes, fájó érzés, hogy az ellenzék nem érte el a céljait a tegnapi választásokon, az élet azonban nem áll meg.

Az MSZP társelnöke szerint az orosz-ukrán háború, a választás előtti osztogatás, valamint a hatpárti együttműködésből kiszűrődő belső ellentétek a választók jelentős részének korábbi álláspontját az utolsó másfél hónapban meghatározóan befolyásolták. Ezt követően a Jobbik felelősségét kezdte firtatni.

Tóth Bertalan számításai szerint idén annyival kapott kevesebb szavazatot az ellenzék, mint amennyien 2018-ban az akkor még Vona Gábor vezette Jobbikra szavaztak. Tóth szerint a DK és a Jobbik szorosabb együttműködésének hatására utóbbi párt szavazóinak egy része vélhetően a Fideszre, a Mi Hazánkra és más pártokra szavaztak, vagy egyenesen távolmaradtak a választástól.

Ezután azt is megemlítette, hogy a négy éve egyéni mandátumot szerzett szocialista képviselők nagy része megőrizte helyét az országgyűlésben, és még Vajda Zoltánnak is minden esélye megvan arra, hogy nyerjen, hiszen ott még hátra van néhány ezer szavazat, amit még nem számoltak meg.

Budapest 13. számú választókerületében jelenleg 98,63 százalékos a feldolgozottság. A kormánypártok jelöltje, Szatmáry Kristóf 45,06 százalékkal vezet, Vajda Zoltán e pillanatban 44,99 százalékon áll.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik