A következő élő közvetítés része Tarolt a Fidesz a legszegényebb településeken, Putyin is gratulált Orbánnak

Az LMP társelnöke is megtette bűnbaknak Márki-Zay Pétert

Lehet, hogy nem tett jót a kampánynak és a mozgósításnak, hogy a miniszterelnök-jelölt végtelen monológgá változtatta a kampányt

– mondta többek között a Magyar Hangnak Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke arra a kérdésre, hogy miért szerepelt ennyire a várakozások alatt az ellenzék a tegnapi választásokon.

A zöldpolitikusnak feltették a kérdést ezzel kapcsolatban, hogy egyetért-e Jakab Péterrel, miszerint Márki-Zay Péter nem leváltotta, hanem megbuktatta az ellenzéket. Kanász-Nagy szerint egy miniszterelnök-jelöltnek döntő felelőssége van egy győzelemben és vereségben, a kérdés megkerülhetetlen, de nem lehet azt mondani, hogy csak és kizárólag az ő felelőssége lenne a földbe állás. Azt azonban megjegyezte, hogy mostmár lehet beszélni arról, hogy Márki-Zay vétett hibákat, túlbeszélte az elmúlt időszakot, a kampánya pedig összességében nem volt profi.

Arra a kérdésre, hogy miért csak Karácsony Gergely és Donáth Anna állt ki a miniszterelnök-jelölttel a színpadra vasárnap este, azt mondta, mindenki, így ő is a „sajátjaival izgult”.

Megemlítette még azt is, hogy drámainak gondolja, hogy a Mi Hazánkkal a szélsőjobb visszajutott a parlamentbe, illetve megnyugatott mindenkit, hogy az LMP elnöksége a vereség ellenére sem fog lemondani.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik