A következő élő közvetítés része A Fidesz a 2018-asnál is nagyobb győzelmet aratott, Márki-Zay elismerte a vereséget, a Mi Hazánk bejutott a parlamentbe

Újabb rendkívüli események, Peruban is

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A vasárnapi országgyűlési választás újabb rendkívüli eseményeiről számolt be a Nemzeti Választási Iroda.

  • Bobán (VAS, 03. számú OEVK, 1. szavazókör) egy választó rosszul lett a szavazóhelyiségben, mentőt hívtak hozzá.
  • Fábiánházán (SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG, 06. számú OEVK, 1. szavazókör) egy szavazatszámláló lett rosszul, hazament és jelezte, már nem tér vissza. A testület határozatképes maradt, a helyi választási iroda gondoskodott egy választott tag bevonásáról.
  • Peru limai külképviseletén megjelent egy magyar turistacsoport. A két turisztikai vezető rendben leszavazott, de 8 turista nem szerepelt a névjegyzéken. Egyikük nehezményezte, hogy visszautasításra kerültek, ő volt az egyetlen, aki hajlandó volt magát a visszautasítottak jegyzékébe felvezetni. A csoport tagjai a döntést, értetlenségüknek hangot adva, elfogadták, elhagyták a külképviseletet.
  • Vokányban (BARANYA, 03. számú OEVK, 1. szavazókör) egy szavazó kísérője fotót akart készíteni. A sajtó munkatársának mondta magát, de ezt igazolni nem tudta, majd kérésre a szavazóhelyiséget elhagyta. A szavazó szerette volna magát lefotózni a szavazat leadása közben, de ettől önként elállt.
  • Etyeken  (FEJÉR, 03. számú OEVK, 3. szavazókör) szétesett a szavazóköri bélyegző. A Helyi Választási Irodát azonnal tájékoztatták telefonon, cserebélyegzőt kértek.
  • Konyáron (HAJDÚ-BIHAR, 04. számú OEVK, 2. szavazókör) szintén a bélyegző meghibásodása miatt a szavazatszámláló bizottság egy ideig felfüggesztette a szavazást. A hiba elhárítása után a voksolás folytatódott.
Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik