A következő élő közvetítés része A Fidesz a 2018-asnál is nagyobb győzelmet aratott, Márki-Zay elismerte a vereséget, a Mi Hazánk bejutott a parlamentbe

Szavazatszámláló szerint egy szerencsi cég autója hordja Mezőzomboron a szavazókat

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Lapunkat vasárnap délután egy önkéntes szavazatszámláló kereste meg azzal az információval, hogy személyautókkal hordják az embereket szavazni a borsodi 6-os egyéni választókerületbe tatozó Mezőzombor településen.

Newman Tímea azt állítja, a szavazókör épülete előtt hallotta, amint az egyik választó az autóból kiszállva az mondta: „előbb kérem az ötezer forintomat”.

Newman értesítette a jegyzőt, aki állítása szerint azt mondta, jegyzőkönyvet erről nem érdemes felvenni, rendőrségen kell feljelentést tenni. A szavazatszámlálót elmondása szerint a rendőrség arról tájékoztatta, hogy ilyen ügyben feljelentést csak a választási bizottság tehet. Newman jelezte a problémát a szavazatszámláló bizottság alelnökének is, aki szerint viszont rájuk csak az tartozik, ami a szavazóköri helyiségben történik.

Nyakó István szocialista képviselő, a kampány koordinátora kérdésünkre elmondta, hogy az ügyben az ellenzék jelöltje bejelentést tett a helyi választási bizottságnál. A lapunknak megküldött fotókon a szavazókörnél a szemtanú szerint gyakran forduló autón egy cég logója áll; mint utánanéztünk, egy szerencsi illetőségű építőipari vállalkozásról van szó.

Kora délután a körzet másik településén, Ongán is választási visszaélés gyanúja merült fel.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik