A következő élő közvetítés része A Fidesz a 2018-asnál is nagyobb győzelmet aratott, Márki-Zay elismerte a vereséget, a Mi Hazánk bejutott a parlamentbe

Az egyik legköltségesebb magyar szavazat a világon

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Panni már hosszú ideje Afrikában, azon belül Malawiban él. Ahogy 2018-ban, most is részt vesz a magyar választáson, csakhogy ehhez nagyjából annyit kellett utaznia, mintha egy budapesti szavazópolgárnak Franciaország atlanti óceánpartján lenne a kijelölt szavazóköre. A külföldön élő magyar állampolgárok csak személyesen adhatják le szavazataikat a külügy nagykövetségein és konzulátusain, Malawi pedig a dél-afrikai Pretoriában működő nagykövetség „vonzáskörzetéhez” tartozik Botswana, Lesotho, Madagaszkár, Mauritius, Namíbia, Szváziföld, Zambia és Zimbabwe államokkal együtt.

Panninak szombaton légvonalban 1500 kilométert kellett megtennie, hogy Johannesburgba repüljön. A valóságban a három órás repülőút lényeges hosszabb volt.

A repülőjegy 540, a szállás 110 került dollárjába, de a járványhelyzet miatt két, darabonként 50 dolláros PCR tesztet is ki kellett fizetnie, így arra, hogy idén is leadhassa voksát, saját költségen közel 250 ezer forintnyi összeget kellett áldoznia.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik