Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Belföld

Orbán: De a gyerekek, na az a vörös vonal

Meg kell állítani a genderőrületet! – szólított fel Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Egerben, ahol a kormány által gyermekvédelminek nevezett népszavazás kérdéseinek elutasítása, és a Fidesz-KDNP helyi jelöltje, Pajtók Gábor mellett kampányolt. Orbán azt mondta, ha elmegyünk és négy nemmel szavazunk, akkor a kérdést a népszavazással hosszú időre le is rendezzük. Kijelentette:

Az anya nő, az apa férfi, a gyerekeinket hagyják békén!

Megmondta azt is, hogy a népszavazás tétje, hogy „megőrizzük-e a józan eszünket”. Szerinte Magyarország egy szabad ország, a felnőttek eldöntik, hogyan akarnak élni. Így fogalmazott:

Nem is akarunk mi ebbe beleszólni. De a gyerekek, na az a vörös vonal.

Szerinte azért kell most népszavazást tartani, hogy világossá váljon, „ezeknek a marhaságoknak”, idegen divatoknak nem szabad bejutniuk az iskolákba. Hozzáfűzte, ha a gyerekeket az iskolában olyan hatások érik, amik a szülők dolgát megnehezítik, akkor az iskola olyasmit csinál, amire nem kapott felhatalmazást.

Mi elvárjuk a tanároktól, elvárjuk az iskolától, hogy ne neveljék át a gyerekeinket. Nem adtuk át a jogunkat soha senkinek, hogy más határozza meg helyettünk, mikor, hogyan kell a gyerekeinket szembesíteni az életnek ezekkel a nagyon nehéz kérdéseivel

– magyarázta hozzátéve, ez a szülő dolga, ezt a jogot pedig meg kell védeni, különben elveszik.

Ajánlott videó