Belföld

Kilenc évet kértek bringásokat halálra gázoló sofőrre, úgy be volt állva, hogy nem emlékszik az esetekre

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 36 éves szlovák férfival szemben, aki tavaly októberében két kerékpárost gázolt halálra, majd mindkét esetben elhajtott a helyszínről.

Gál Katalin Zsuzsanna, a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy kilenc év börtönt, kilenc év vezetéstől eltiltást, és kilenc év Magyarország területéről való kiutasítást kértek a vádlottra arra az esetre, ha az előkészítő ülésen mindent beismer és lemond a tárgyalás jogáról is. Kérdésünkre elmondta, hogy mit vallott eddig a férfi.

A drogfogyasztást elismeri és azt is, hogy bódultan vezetett. Emiatt nem emlékszik a balesetre

– mondta az ügyész.

A sofőr pár nappal a gázolások előtt szabadult csak az egyik szlovák börtönből. Az ominózus októberi hajnalon úgy vezette a vállalkozása tulajdonában lévő terepjárót, hogy előtte kábítószert, kannabinoidot, amfetamint és metamfetamint fogyasztott.

A férfi bódult állapotban vezette át Szlovákiából a járművét, és a hajnali órákban Jánossomorja belterületén haladt, mikor tompultsága miatt jobbra tartva rátért a kerékpársávra, ahol elütötte az ott szabályosan kerékpározó 20 éves nőt. A nő az ütközés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A terhelt megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

ugyeszseg.hu

Alig másfél órával később az elkövető már Mosonmagyaróváron járt autójával, ahol a lámpa piros jelzése miatt lépésben haladó kocsisort jobbról előzve ráhajtott a kerékpárútra, és elütött egy szabályosan kerékpározó 49 éves férfit, majd innen is megállás és segítségnyújtás nélkül távozott. Az elütött férfi két héttel később, a kórházban hunyt el a baleset során szerzett sérülései miatt.

Az elkövetőt még aznap reggel, állampolgári bejelentés alapján elfogták a rendőrök. A letartóztatásban lévő terhelt ellen az ügyészség halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és minősített segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat.

A halmazati szabályok alapján vele szemben 12 év szabadságvesztés büntetés is kiszabható. Emellett az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el a cserbenhagyót a közúti járművezetéstől, valamint utasítsa ki Magyarország területéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik