Belföld

Varga Judit: Azért hekkeltek meg kormánylapokat, mert mást mondanak, mint a nemzetközi liberálisok

Hétfőn reggel hekkertámadás miatt hosszabb időre lekapcsoltak több kormányközeli internetes újságot. Mint arról mi is hírt adtunk, a Mandinertől, a 888.hu-n és a Figyelőn keresztül, a Szabad Földig, számos lap online változatára került ki egy kormánypropaganda ellenes üzenet:

Ez a weboldal a kormányzati propagandamédia része! Elhoztuk az igazságot nektek! Propaganda helyett független sajtót! Nézd meg, hogyan ver át a propaganda média!

Az összehangolt támadást, amelyben egy ideig a propaganda működését bemutató videók voltak láthatók az oldalakon, valószínűleg az Anonymus szervezet hajtotta végre. A portálokat gyorsan leállították, és a lapok órákra elérhetetlenné váltak.

Délelőtt Varga Judit igazságügyi miniszter is reagált a támadásra, és azonnal a választás tisztasága felett őrködő EBESZ figyelmébe ajánlotta azt. A miniszter értelmezésében kizárólag azért történt ez a támadás, mert a kormánylapok nem „nemzetközi liberális mainstreamhez” igazodnak, hanem „mást mertek mondani”.

Megmutatkozik a világhírű baloldali sajtószabadság. Ma reggelre több magyar jobboldali hírportált megtámadtak és elérhetetlenné tettek csupán azért, mert azok mást mertek mondani, mint a nemzetközi liberális mainstream média.

Varga víziója szerint portálok ellehetetlenítése és újságírók vegzálása vár a kormányoldalra, ha a baloldal kerül hatalomra április 3-án.

A baloldal bűnözőket bérelt fel a kampányban? Ez is benne lesz vajon az EBESZ-jelentésben? Úgy látszik, a „nem értek egyet azzal, amit mondasz, de halálomig küzdeni fogok azért, hogy mondhasd”-ból eljutottunk a „ha nem vagy velünk, akkor elhallgattatunk” dogmáig

– írta Varga Judit, aki a miniszterként is gyakran címezi Facebook-os posztjait az európai unió egyes szerveihez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik