Belföld

Így nyúlták le az ukrán menekült kutyáját és táskáját a zuglói vasútállomáson

police.hu
police.hu

Keresik a rendőrök azt a személyt, aki három és fél héttel ezelőtt lenyúlta egy Ukrajnából menekülő férfi kutyáját és táskáját a zuglói vasútállomás peronjáról.

Ahogy azt korábban megírtuk, a szerencsétlenül járt menekült azt hitte, hogy beért a végállomásra a vonat, ezért  elkezdte lepakolni a peronra a táskáit és a kutyáját, majd amikor visszaszállt még valamiért a vonatra, akkor az elindult, miközben mindene az állomáson maradt. Mire pedig taxival és önkéntesek segítségével visszavergődött a Nyugatiból Zuglóba, addigra eltűnt a kutyája a poggyászával együtt.

Bár a kutya végül szerencsésen visszakerült hozzá a Facebook-on tett felhívásának köszönhetően: a „becsületes megtalálóktól” 30 ezer forintért vásárolta vissza az ebet, akik állításuk szerint szintén fizettek a kutyáért.

Kapcsolódó
Kutyáját visszavásárolhatta, de két hete keresi az ellopott holmijait egy ukrán menekült
Az amerikai állampolgársággal is rendelkező férfi addig marad, amíg a többi cucca elő nem kerül.

Mivel az elkövető sem a tulajdonosnak, sem pedig a hatóságoknak nem adta vissza a kutyát és a csomagokat nyolc napon belül, ezért bűncselekményt követett el. A BRFK tájékoztatása szerint a rendőrség továbbra is keresi a menekült táskáit. A feltételezett elkövetőről felvétel készült, ezt most tette közzé a rendőrség.

A zuglói rendőrök azt kérik, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik