Belföld

Kiszolgáltatott vidéki fiatalokat kényszerített prostitúcióra egy budapesti pár

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a párral szemben, akik prostituáltként dolgoztattak nőket Budapesten. Az ügyészség fegyházbüntetést kért a 34 éves nőre és az 51 éves férfire is.

A vádirat lényege szerint a pár jellemzően kiszolgáltatott helyzetben lévő, fiatal vidéki lányokat dolgoztatott prostituáltként 2017 és 2019 között Budapesten, amelyhez a nő lakást bérelt. A három lány közül egynek sikerült visszautasítania, hogy dolgoztassák.

A főügyészség tájékoztatása szerint a szexuális szolgáltatások hirdetéseit a nő kezelte, s ő tartotta a kapcsolatot az ügyfelekkel telefonon, és a férfival együtt – aki fuvarozta a lányokat – beszedte a bevételt.  A sértetteknek volt hogy a bevételük 40-50 százalékát is le kellett adniuk. Ha nem akartak dolgozni, akkor azzal fenyegették a nőket, hogy megölik őket, és a családjukra gyújtják a házukat.

Az egyik áldozatnak volt egy gyereke is, őt azzal is fenyegették, hogy elvetetik tőle a gyereket a gyámhivatallal. A női vádlott egyszer a lakást is rázárta két nőre, akik közül az egyik kiskorú volt, őt a nő meg is pofozta. 2019 októberében ez a két fiatal elhatározta, hogy megszökik és vonatra szálltak.

A női vádlott azonban utánuk küldött egy másik lányt, aki próbálta az elutazást megakadályozni, majd kihangosította a telefonját, amelyen keresztül a nő megint fenyegetőzött. A kialakult hangos veszekedés miatt a vasúti társaság alkalmazottai rendőrt hívtak a helyszínre, akik a lányokat meghallgatták, majd a női vádlottat még aznap el is fogták.

A Fővárosi Főügyészség fegyházbüntetést és vagyonelkobzást kért az élettársakra többrendbeli kizsákmányolás céljából, fenyegetéssel és üzletszerűen, részben személyi szabadságától megfosztott, egy esetben kiskorú sértett sérelmére erőszakkal elkövetett emberkereskedelem miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik