Belföld

„Adjátok ide fiúk a telefonokat, nem akarlak szétszurkálni titeket!”

Rablás miatt állítja bíróság elé az Egri Járási Ügyészség azt a 25 éves egri férfit, aki tavaly decemberben kirabolt két kamaszfiút Egerben.

A saját elmondása szerint kukázásból élő elkövető Tűzoltó térhez közeli kerékpárúton állította meg a két 16 év körüli fiút azzal, hogy adják oda neki a mobiltelefonjukat, mert sürgősen fel szeretne hívni valakit. A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a fiúk nem voltak hajlandók erre, de egyikük készségesen beütötte a telefonjába a bediktált hívószámot, mire a hívott fél közölte, hogy nem ismeri a vádlottat, és megszakította a beszélgetést.

A történet azonban nem ért véget ezzel, ugyanis a még mindig a fiatalok telefonjára pályázó férfi ekkor már jóval erélyesebb hangon rákiáltott a sértettekre, hogy “Adjátok ide a telefonotokat, ne kelljen elővennem a késemet! Adjátok ide, nem akarlak szétszurkálni titeket!”. Erre a megszeppent fiúk átadták a készülékeiket, mire a férfi csak annyit mondott, hogy “Menjetek innen, és ne kövessetek”.

Az elkövetőt hamarosan elfogta és őrizetbe vette a rendőrség, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását. Az ügyészség 4 év börtönt és 4 év közügyektől eltiltást kért a rablással vádolt férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik