Belföld

Orbán: Zelenszkij azzal dolgozik, amit színészként gyűjtött össze

Orbán Viktor megszólalt a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában, ahol azt mondta, a NATO lemásolta a magyar álláspontot, mert nem küld katonát és nem küld fegyvereket az ukrajnai konfliktusba. Szerinte ha tagállamok túlmennek ezen, akkor azt saját felelősségre teszik, írja a 444.hu. 

Az energiarendszerre kivetett szankciókról azt mondta, nem az van, amit az ukránok mondanak, hogy drágábban jönne a nyersanyag.

Vagy van gáz, vagy nincs. Csövön érkezik, vagy jön, vagy nem.

Szerinte Volodimir Zelenszkij nemcsak őt, hanem mindenkit megtámadott, aki nem ért egyet vele, nem eléggé elkötelezett az ukrán-ügy mellett.

Én jogász vagyok, abból a tudásból élek, amit a jog világában gyűjtöttem. Aki pedig színész, az azzal a tudással dolgozik, amit színészként gyűjtött össze.

– tette hozzá. Ezt egyébként arra válaszul mondta, hogy a riporter azzal vádolta meg az ismerten színészből lett miniszterelnököt, hogy színészből lett miniszterelnök.

Így kamerába nézni csak egy profi színész tud. Nem érezte úgy, hogy egy megrendezett jelenetben ül?

– hangzott el kérdésként. Orbán szerint az egész európai politika megrendezett jelenetekből áll.

Szerinte nincs semmi rendkívüli abban, hogy ilyen élesen beszélt Zelenszkij, sőt, érti is: az ukrán érdek, hogy minél több ország bekerüljön a háborúba.

Nekünk azt kell világossá tenni, hogy mi vagyunk a magyarok, ezért mi mindig magyarbarát politikát folytatunk. A magyar politika az nem ukránbarát, vagy oroszbarát, hanem magyarbarát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik