Belföld

Vallott a férfi, aki torkuk elvágásával fenyegetett két nőt a villamoson a másságuk miatt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Késsel támadt egy 43 éves férfi két nőre Budapesten, az 52-es villamoson a szexuális irányultságuk miatt. A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak miatt állítja bíróság elé.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, és azt hogy fenyegette volna a két nőt. Állítása szerint csak rájuk szólt, mert nem tetszett neki, hogy fogják egymás kezét.

A vádirat szerint a férfi tavaly szeptember 20-án este a Nagykőrösi út felől a Határ út felé haladó villamoson utazott. Szintén ezen a járművön utazott a két nő is, akik egymás kezét fogták.

A férfi megkérdezte tőlük, hogy mind a ketten nők-e, majd amikor ők igennel válaszoltak, szitkozódni kezdett, majd szexuális irányultságuk miatt megfenyegette őket, hogy elvágja a torkukat, ha leszállnak a villamosról.

Ezután férfi elővett egy bicskát és azt közvetlenül a tőle csak egy-két lépés távolságra ülő egyik nő fejével egy magasságba tartotta, miközben megismételte a fenyegetést, miszerint nyakon szúrja, megöli őket. Ezzel egy időben a férfi a bicska nyitott pengéjével több szúró mozdulatot tett a nők felé.

A támadó kiabálását, hangos fenyegetését a villamos vezetője is meghallotta, ezért a villamos mikrofonján keresztül felszólította a férfit, hogy fejezze be az erőszakos viselkedést, ő azonban tovább fenyegetőzött. Mivel az erőszakos fellépésével továbbra sem hagyott fel, ezért a villamos vezetője végül a villamost még a Mészáros Lőrinc utcai végállomás előtt megállította, majd leszállította a férfit.

A villamos vezetője értesítette a rendőröket, a megfenyegetett nőket pedig a közlekedési vállalat egyik tartózkodójába kísérte. A vádlott még egy ideig várakozott a végállomásnál, a két nőt figyelte, majd az aluljáróba ment, később azonban ismét visszatért. Ekkor fogták el a zsaruk.

Az ügyészség letöltendőt kért a fenyegetőzőre, aki akár nyolc év börtönt is kaphat bizonyítottság esetén. A felvételen az látszik, amikor a villamos vezetője leszállítja a járműről az elkövetőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik