Belföld

Klímasztrájkot tartanak Budapesten

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Megkezdődött a hetedik globális klímasztrájk Budapesten.

Miközben a klímaválság világszerte egyre súlyosbodik, és megállíthatatlanul sodródunk a 1,5 fokot meghaladó felmelegedés felé, a magyar kormány nemhogy nem tesz érdemi lépéseket a klímakatasztrófa megállítására, hanem a koronavírus-járványt arra használta fel, hogy tovább pusztítsa természeti értékeinket!

– írták a szervezők a Facebookon, hozzátéve, hogy miközben „rohamléptékben építik be Magyarország megmaradt zöld területeit” , addig „sorra nőnek ki a földből a luxusszállodák és a gyárak”.

A tüntetők a deák téri evangélikus templomnál gyülekeznek, ahonnan az Erzsébet tér, a József Attila utca és a Nádor utca útvonalán vonulnak át a Kossuth térre.  Az országház előtt beszél majd Somlói Kinga, a Fridays For Future szervezője, Dr. Fehér Zoltán zoológus, a WWF Magyarország természetvédelmi vezetője, Mező János Bálint, a Greenpeace Magyarország igazgatója, Puskás Peti, énekes, valamint Kamrás Orsolya, gimnáziumi tanár, újságíró, a PDSZ országos választmányának tagja, aki a sztrájkoló tanárok nevében szólal fel.

Az esemény végén Дeva zenél majd.

Galéria
Varga Jennifer / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik