Belföld

Felfüggesztettet kértek a szegedi gyalogost eszméletlenre verő volt ketrecharcosra

Vádat emelt a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség azzal a fiatal férfival szemben, aki 2020 októberében súlyosan bántalmazott egy járókelőt Szeged belvárosában.

Saághy Flóra, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy 2 év börtönt kértek a vádlottra, 3 év 6 hónapra felfüggesztve arra az esetre, ha az előkészítő ülésen váddal egyező beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyalás jogáról is.

A volt ketrecharcos a három ismerősével italozott és szórakozott a városban, majd este tizenegykor az egyik belvárosi utcán egymást lökdösve hangoskodtak. A járdán hazafelé tartó gyalogos megpróbálta kikerülni őket, azonban épphogy elhaladt mellettük, az elkövető utána nyúlt, megütögette a hátát, majd a felé visszaforduló férfitól cigarettát kért.

A gyalogosnál nem volt cigaretta, amit közölt a férfival, aki erre fenyegetően közel lépett hozzá, majd hirtelen ököllel úgy állba vágta a férfit, hogy az eszméletét vesztette és összeesett.

A férfit a barátai próbálták visszafogni, illetve elhúzni az áldozatától, azonban ő ennek ellenére többször is fejbe ütötte, valamint megrúgta a földön fekvő, és eszméletlensége miatt védekezni képtelen férfit, akit ezután magára hagyott. A megvert férfinek később más járókelők siettek a segítségére. A főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt állítja bíróság elé a volt ketrecharcost.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik