Belföld

Rosszul lett és meghalt egy 17 éves lány, miután bevett egy extasyt

police.hu
police.hu

Rosszul lett és meghalt egy 17 éves lány, miután bevett egy szem extasy tablettát. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az egyik debreceni kórház értesítette a rendőrséget arról, hogy egy fiatal lány életéért küzdenek, aki a vizsgálatok alapján kábítószertől lett rosszul.

A következő tájékoztatás azonban már arról érkezett, hogy a fiatal lány a szakszerű orvosi ellátás ellenére is elhunyt. A nyomozás adatai szerint a lány március 10-én este szerzett be két szem extasy tablettát.

Az egyiket ő, a másikat pedig egy 22 éves barátnője vette be. A kábítószertől azonban a fiatal lány rosszul lett, elájult, és mentőt kellett hozzá hívni.

A rendőrök nagy erőkkel a díler keresésébe kezdtek. A nyomok pedig Püspökladányig vezettek. A gyanú szerint a lányok egy 18 éves fiútól vásárolták korábban a tablettákat. A debreceni nyomozók elfogták, és bűnügyi őrizetbe vették férfit, és kezdeményezték a letartóztatását.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.

Azt írták a közleményükben, hogy ez sajnálatos eset is mutatja, nem kell komoly fogyasztónak lenni ahhoz, hogy akár egy szem tabletta is tragédiához vezessen Egyúttal felhívták a figyelmet arra, hogy a kábítószereknek jelentős romboló élettani hatásai vannak.

A fogyasztóknak nemcsak a drogok büntetőjogi, de az életveszélyes kockázatával is szembe kell nézniük. Az összetételük folyamatosan változik, a használók sosem tudják pontosan mit is fogyasztanak és mindenkinél más-más tüneteket produkálhatnak. Legnagyobb veszélyük a kiszámíthatatlanságuk, és már egy alkalom is végzetes lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik