Belföld

Ittas vezetéssel vádolnak egy rendőrtisztet – videón az eset

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy rendőrtiszttel szemben a Tiszaújvárosi Járásbíróságon.

A vádirat szerint a tiszt jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott az egyik éjszaka, amikor nem volt szolgálatban, majd reggel öt körül ittasan közlekedett a 35-ös számú főútvonalon Tiszaújváros felé.

A Központi Nyomozó Főügyészség a közleményében azt írta, hogy haladása során a férfi nem tudta a saját sávjában tartani a kocsiját, többször is kitért oldalra, s hol az útpadkán, hol pedig a záróvonalat átlépve részben a bal oldali forgalmi sávban közlekedett.

A rendőrtiszt az előjelző nyíl útburkolati jelet is figyelmen kívül hagyta és a balra kanyarodó forgalmi sávból egyenesen haladt tovább úgy, hogy a forgalom elől elzárt területet is igénybe vette.

Ezután a rendőrtiszt Tiszaújvárosban lehúzódott egy autóbusz megállóba, ott megállt, majd az álló motorú gépkocsiban előrehajtott fejjel ittasságának következtében elaludt. A rendőrtiszt vezetői engedélyét elvették a rendőri intézkedés során.

A tiszt nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését a nyomozó ügyészségen történő gyanúsítotti kihallgatás során. Az ügyészség pénzbüntetést kért rá azzal, hogy határozott időre tiltsák el a közúti járművezetéstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik