Belföld

Videón, ahogy kirabolnak egy férfit a Kálvin téri aluljáróban

Rablás miatt emelt vádat a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség azzal a 42 éves férfival és 56 éves asszonnyal szemben, akik két évvel ezelőtt kiraboltak egy embert Budapesten, a Kálvin téri aluljáróban.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlottak odaléptek földön alvó férfihez, majd a 42 éves férfi elkezdett értékek után kutatni a ruhájában. A sértett erre felriadt, felült, és kérte, hogy hagyják őt békén.

Ekkor a férfi elkövető arcon ütötte, majd a ruhájánál fogva rángatni kezdte, miközben kihúzta a fekhelyéről. Ezt követően a terhelt ismét át akarta kutatni a kiszemeltje ruháját, de az többször ellökte a kezét és megpróbált felállni. A támadó ekkor visszalökte a földre, és kivette a sértett nadrágja zsebéből a nyolcezer forintját.

A pénz egy része eközben a földre hullott. Az 56 éves nő közben a közvetlen közelben tartózkodott, és társa cselekményét figyeléssel biztosította, ekkor azonban ő is odalépett hozzájuk, és segített a társának összeszedni a földön szétszóródott pénzt. A páros ezután távozott a helyszínről. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az elkövetőkre.

Olvasói sztorik