Belföld

Ezer forintért vert vaslapáttal agyon két kutyát egy férfi Szentdomonkoson

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vaslapáttal vert agyon két ártatlan kutyát egy 61 éves férfi a Heves megyei Szentdomonkoson. Az Egri Járási Ügyészség többrendbeli állatkínzás miatt állítja bíróság elé.

A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a terhelt tavaly végzett a néhány hónapos kan kölyökkel, és egy tigriscsíkos szukával a faluban. Elmondása szerint egy ismerőse kérte meg arra, hogy pusztítsa el a két ártatlan ebet, amiért ezer forintos vérdíjat ajánlott fel neki. A 61 éves férfi elfogadta a pénzt, majd egy fanyelű vaslapáttal két-két nagy erejű ütést mért az egymás közelében tartózkodó állatok fejére, melyektől a kutyák eszméletlenül a földre rogytak.

Az ittas elkövető ezután az előkészített fekete műanyag zsákokba helyezte az élettelennek tűnő testeket, majd egy kézikocsira dobta a csomagokat, és azokat elhúzta egy üresen álló belterületi telekre.

– közölte az ügyészség.

Mivel itt nem tudott észrevétlenül megszabadulni a zsákoktól, ezért tovább indult egészen egy vízelvezető árokig, ahol az időközben kiérkező rendőrség intézkedett vele szemben. A helyszínre állatorvost hívtak, aki megállapította, hogy a kisebbik kutya már az ütések következtében kimúlt. Az idősebb állat ugyan még életben volt, de már nem tudott mozogni, s csupán halk nyüszítő hangokat hallatott.

Végül, többórás szenvedés után ez az eb is belepusztult a neki okozott koponyasérülésekbe. Az Egri Járási Ügyészség a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását próbaidőre függesszék fel. Indítványozta ugyanakkor azt is, hogy a bíróság a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét is, mivel szükséges a rendszeres figyelemmel kísérése ezen időszak alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik