Belföld

Rendőrökkel akarta lelövetni magát, öt évet ülhet

Öt év börtönre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte a Miskolci Törvényszék azt a miskolci férfit, aki rendőrökkel akarta magát lelövetni, miközben kést tartott élettársa nyakához.

A miskolci férfi 2020 augusztusában, éjszakai szórakozás után hazatért, majd depressziós állapotba került, és “terápiás mennyiségben” nyugtatót vett be. Ezután kora délelőtt közölte az élettársával, hogy öngyilkos lesz, ezért késsel több helyen megvágta a csuklóját és az alkarját. Az asszony igyekezett lebeszélni szándékáról, és a 112-es segélyhívón segítséget kért. A diszpécser elmondta, hogy először a rendőrök fognak érkezni, utána pedig a mentők.

A vádlott ezt meghallva úgy döntött, a rendőrökkel fogja magát lelövetni, ehhez pedig eljátssza, hogy késsel fenyegeti az élettársát. Az időközben megérkező rendőröknek a férfi odadobta töltetlen és működésképtelen gáz-riasztófegyverét, majd egy konyhakést élettársa nyakához tartva többször felszólította a rendőröket, hogy lőjék le őt, különben megöli a nőt.

A rendőrök gázspray és testi kényszer alkalmazásával tudták lefogni és megbilincselni a férfit. A törvényszék az elkövetőt állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekményben találta bűnösnek, s ezért öt év börtönre ítélte. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője pedig felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik