Belföld

Megütötte a földijét, a férfi másnap agyvérzést kapott és meghalt

ügyészseg.hu
ügyészseg.hu

Halált okozó testi sértés miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, akinek egy erős ütése miatt vesztette életét az ismerőse.

A főügyészség tájékoztatása szerint a fiatal már régebb óta ismerte a későbbi áldozatát, mert ugyanazon a településen laktak, s többször dolgozott nála. A közös munka során szeszes italt is fogyasztottak, és előfordult, hogy szóváltásba, majd tettlegességig fajuló konfliktusba kerültek egymással.

A férfi az egyik tavaly júliusi este azzal kereste fel az ismerősét az otthonában, hogy másnap vigye be őt és az élettársát kocsijával a közeli városba ügyet intézni. Az ismerőse visszautasította a kérést, ezért összeszólalkoztak, heves vitájuk során az idősebb férfi még a vádlott felé is ütött, de nem találta el.

ügyészseg.hu ugyeszseg.hu

A fiatal ekkor indulatból, nagy erővel, ököllel szemtájékon ütötte az ismerősét, amelytől az megtántorodott, azonban nem esett el. A terhelt ezt követően távozott a megütött férfi ingatlanából, aki kis idő múlva felhívta a központi segélyhívót, illetve több ismerősével is beszélt – köztük a vádlottal – telefonon, de orvosi segítséget nem kért.

A bántalmazással összefüggésben a sértett másnap hajnalban agyi érkatasztrófa következtében meghalt. Az ügyészség három év börtönt és három év közügyektől eltiltást kért a halált okozó testi sértéssel vádolt férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik