Belföld

Jogerősen hét évet kapott a szarvasi kocsmában késelő hentes

Jogerősen hét év börtönre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte Szegedi Ítélőtábla emberölés kísérlete miatt azt a hentesként dolgozó férfit, aki egy csontozókéssel hasba szúrta ismerősét egy szarvasi sörözőben 2019 nyarán.

A korábban külföldön hentesként dolgozó férfi 2019. július 12-én este Szarvason egy Deák Ferenc utcai sörözőben iszogatott, ahol – mivel utolsó rendelését nem tudta kifizetni – szóváltásba keveredett a pultossal, a később megszúrt férfi élettársával.

A férfi tanúja volt a történteknek, és arra intette a hentest, hogy “szerényebben viselkedjen”. Ezt azonban a férfi nem hagyta szó nélkül, visszafordult, és azt kiabálta: “most már gyere, nem érdekel mennyit fogok ülni”; “kicsinállak”. Ahogy közelebb ért a férfihoz, elővette a magánál tartott csontozó kését, és a bal oldali bordaív alatt megszúrta. Ezt követően dulakodás alakult ki köztük, és vádlott is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A megszúrt sérültet súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők. A férfi közvetlen életveszélyt okozó, jelentős vérzéssel járó, gyomrot érő szúrt, metszett sérülést szenvedett. A vádlott elmenekült, majd nem sokkal később visszament a helyszínre, ahol elfogták a rendőrök. A táblabíróság döntésévek helybenhagyta az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik